ESTUDI D'ARQUITECTURA PERE SOCIAS JULBE

PROJECTES

Ubicació: Valls, Tarragona

Any: 2009

Categoria: Rehabilitació

Estat: Construït

Superfície: 18 m2

 

La campana, de la marca Elica, És decorativa i absorbeix els fums mitjançant un filtre de carboni, model Mini Om de color taronja, empotrada a la paret.

El paviment és un porcel·lànic de 60 x 30 cm, model Ismo Moka de la casa Land Porcelánico. S’utilitzen els tons marrons per relacionar-lo amb el color del sobre de la cuina.

En els paraments verticals on hi ha moble, s’utilitza un revestiment de silestone model zeus, de color blanc, per mantenir la planeitat i minimitzar les juntes entre materials. En les parets lliures de mobiliari, es fa servir el mateix material que del paviment, però en aquest cas de color blanc, col·locat amb la mateixa junta del terra.

Les portes interiors d’accés a la cuina es transformen en dues portes de vidre translúcid.

La taula i cadires són de la casa Ondarreta. Les cadires de cuir blanc model Look, i la taula del model Star amb un sobre de silestone, del mateix color que el sobre de tota la cuina, mantenen la mateixa línia de tot el conjunt.

El revestiment del sostre es fa mitjançant plaques de guix laminat penjades per col·locar-hi la il·luminació, una llum puntual per sobre la taula de la marca Deltalight i una llum lineal al voltant de l’espai de cuina de la casa Castan, repeteixen en planta zenital la forma de col·locació de tot el mobiliari de la cuina. 

  

Lluminositat, amplitud i funcionalitat són els tres aspectes i directrius principals del projecte de reforma i disseny d’interiors d’aquesta cuina.

L’estat actual de la superfície de la cuina és de 16m2 de forma rectangular amb un rebost annex d’uns 2m2. La modificació espaial més important és integrar l’espai del rebost amb la resta de la cuina.

Es canvia el color dels mobles i dels paraments concentrant l’espai d’emmagatzematge en dues zones puntuals. La cuina consta de mobles baixos en quasi tot l’espai, excepte en dos punts, que el mobles ocupen tota l’alçada i és on es situen els principals electrodomèstics i l’espai per emmagatzemar. La resta queda lliure de mobiliari per potenciar encara més la sensació d’amplitud i lluminositat.

El mobiliari escollit és de color blanc lacat brillant, de la casa Logos, amb sistema gola, que permet integrar els tiradors d’armaris i calaixos sense sobresortir del pla vertical dels mobles. Els electrodomèstics es panelen amb el mateix acabat per quedar totalment integrats. El sobre és de silestone model Gedatsu, de color cafè, utilitzant el mateix material per l’aigüera, per donar una continuïtat de tot el pla de treball i evitant les juntes entre els elements.

L’aixeta és de la casa Ritmonio, model Apogeo, triada per la possibilitat de plegar-la totalment i mantenir lliures sense cap interrupció visual les vistes cap al pati jardí.

Els electrodomèstics són tots Siemens, excepte la placa d’inducció que és de la marca Foster, que consta de tres circumferències, que són les plaques de cocció, perfectament integrades sense sobresortir del pla de treball. 

 

CFC | LA CUINA D'EN FRANCESC